Despre Noi


Mă numesc Marian Pop și împreună cu soția mea, Anca Pop, ne ocupăm de creșterea și selecționarea ciobănescului caucazian.

De canisă ne ocupăm doar noi, iar acest lucru ne permite să ne concentrăm pe calitate și nu pe cantitate. În prezent suntem fericiții proprietari a 3 femele și 1 mascul.

“În temeiul legislaţiei sovietice , caucazianul nu a fost considerat proprietate privată şi putea fi mobilizat pentru nevoile armatei în caz de începere a unui război. Câinele a fost estimat în primul rând din punctul de vedere al întrebuinţării sale practice.”

Se spunea într-un articol despre “Istoria Ciobănescului Caucazian”

Amplasamentul canisei noastre, la poalele munțiilor Gutâi (Jud. Maramureș), înconjurați de păduri de foioase și conifere, le conferă câinilor noștri un mediu propice pentru o dezvoltare și o viață sănătoasă și echilibrată.

Cunoscând foarte bine utilitatea acestei rase în trecut, noi, punem un accent foarte mare pe selecționarea caucazianului pe criterii de tipicitate, utilitate și temperament.

“Descriem ciobănescul caucazian ca un câine cu o mare stima de sine, care este întotdeauna conștient de puterea sa, cu o inteligență nativă remarcabilă, evaluează orice mișcare cu o privire pătrunzătoare.”

Se spune în cartea “Caucasian Mountain Dog”

vio_tasha
Dragostea pentru câini mi-a fost insuflată de tatăl meu încă de la o vârstă fragedă. Am avut ocazia sa intru în contact cu mai multe rase de câini de-a lungul copilăriei si adolescenței mele cum ar fi: Ciobănesc Romănesc de Bucovina, Ciobănesc Românesc Mioritic, Ciobănesc German, Rottweiller și Ciobănesc Caucazian.

Deși avem o experiență chinologică de aproximativ 10 ani, abia în anul 2014, am pus bazele unei canise. Toate exemplarele din canisa noastră sunt exemplare importate din Rusia, țara de origine a Ciobănescului Caucazian.

Acest fapt, ne-a ajutat sa evităm multe probleme dezvoltate de această rasă în special în sud-ul europei și să obținem o calitate superioară în munca de selecție chiar de la primele cuiburi.

 

Facilități

Dispunem de 5 boxe recent construite de 8mp / boxa, cu canalizare proprie pe fiecare boxă.

Maternitate izolată termic și încălzită, supravegheata video.

Alimentație

Suntem foarte interesați de sănătatea câinilor noștri de aceea le oferim o hrană completă și sănătoasă.

Toți câinii noștri sunt hrăniți cu Royal Canin Giant împreună cu dieta B.A.R.F.

Sănătate

Câinii noștri sunt vizitați lunar de către medicul veterinar și sunt supuși unor controale amănunțite.

Toți câinii din canisă sunt deparazitați intern și extern și vaccinați la timp.

SaveSave

SaveSave